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February 22, 2008

Dragon Fruit with Port Wein Foam - Blog-Event XXXII: Portwein



Ingredients:
2 dragon fruits
2 kiwis

1 pomegranate
8 g vanilla
2 tablespoons rose water
2 tablespoons port wein

1 tablespoon cane sugar
1 lime
400 ml cream
2 tablespoons powder sugar
200 ml port wein


Clean pomegranate and squeeze its juice with the help of a fleisch beater and bring it to boil. Add vanilla, lime juice, rose water, port wein and cane sugar.
Half dragon fruits and pit out the fruit flesh in form of small balls. Do the same with kiwis.
Mix port wein, powder sugar and cream, add into a cream maker.
Dessert is served in the dragon fruit shell. Place fruit balls in it, pour pomergranate syrup over it and on top port wein foam.

Portweinschaum Dessert

Zutaten:
2 Pitahaya
2 Kiwis
1 Granatapfel
1 Pack Vanillezucker
2 EL Rosenwasser
2 EL Portwein
1 EL Rohrzucker
1 Limette
400 ml Sahne
200 ml Portwein
2 EL. Puderzucker

Granatapfel halbieren, putzen und die Kerne rauslösen.
Die Kerne in einem Topf zerquetschen und diesen Saft mit Vanillezucker,Rosenwasser und die 2 EL Portwein zu einem Sirup kochen.
Fleisch der Pitahayas und Kiwis in mundgerechte Stücke schneiden.
Puderzucker, die 200ml Portwein und Sahne in einen Sahnegerät (Bläser) geben.
Dessert in der Schale der Pitahaya serverien, über die Fruchtstückchen
Sirup verteilen und dann die Portwein Sahne darauf spritzen.



Blog-Event XXXII - Portwein

5 comments:

  1. Sounds very good and it is very originally with the dragon fruit :-)

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  2. Thank you. It is very simple and delicious.

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  3. hübsches Dessert mit guter Füllung
    lamiacucina

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  4. Dieses Rezept klingt sehr lecker. Nach so etwas haben wir lange gesucht, als wir die Drachenfrucht mal genauer unter die Lupe nahmen (http://www.amapur.de/blog/frisch-seziert/exotische-fruchte-12-drachenfrucht/)

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